Marmertjes

 

Het kan je niet ontgaan zijn. Als je in de wereld van tegels duikt zie je de ene na de andere marmerlook omhoog komen. Elke zichzelf respecterende tegelfabriek heeft inmiddels een uitgebreide serie. En het moet gezegd: de een is nog mooier dan de ander. Dankzij de nieuwe technieken is het beter dan de natuursteen zelf en zoveel gemakkelijker met water, vlekken, slijtage en tegelwerk. Menig tegelzetter zal niet terug verlangen naar de zware platen natuursteen met kaliber verschillen. 

 

Ik kom nog uit het jaar kruik in tegelland toen de marmerlooks supernep waren en alleen voor de badkamer gebruikt werden. Mijn halvloer van Porcelanosa werd gedegradeerd toen een vriend vroeg of we het niet erg vonden dat we pixels in onze tegels hadden!  Nee, niet erg want we bekeken de vloer van stahoogte zoals het hoort en misschien waren onze ogen niet zo goed. Kan ook. In elk geval ligt de vloer er nog steeds omdat het toch wel wat retro-achtigs heeft. En ook omdat we geen zin hebben in slopen en opnieuw tegelen. Vooral dat. 

 

Van lieverlee werden de tegels mooier en groter waardoor ze ook aantrekkelijk werden in het projectwerk. Waren het vroeger landgenoten in de randstad met mediterrane achtergrond waar het glanzende spul aan verkocht werd, nu is de klandizie divers en wijd verspreid. Ook qua budget is er voor elk wat wils. Ik denk dat de marmertjes voorlopig wel een blijvertje zijn.

 

Foto met tegels van Mirage, Italgraniti en Baldocer

 

Marmertjes | toftegeltje.nl