De beltegel

Het shoppen voor de beste prijs is al zo oud als de weg naar Rome. De eerste keer dat ik er van hoorde zat ik nog niet zo lang in de tegels en was internet nog onbekend. Het ging toen over een tegel van Steenbok, zo’n bruine klein formaat en oersterk waar je tot vervelens toe tegenaan moest kijken want ze slijten niet hè.  Die tegels werden met pallets tegelijk verkocht aan boeren die ze in de varkensstallen in Brabant legden. Toen mocht er namelijk nog volop uitgebreid worden met de veestapel.

De klanten belden dan rond “wat kost die bij jou? Daar kost die zoveel.”  Vandaar de uitdrukking beltegel.

 

In de tijd dat de tegelseries Bluestone van Cotto d’Este en Rainforest van Lea mateloos populair werden gebruikten we nog steeds het woord beltegel, ook al hadden we ze inmiddels op internet staan. We waren daarmee een van de eersten en dat had grote gevolgen.