De snoepwinkel

Ik heb nog wel eens heimwee naar mijn oude winkel die zo leuk was dat mensen er uren konden bivakkeren om de mooiste tegelcombinaties te maken. Als het tot verkopen leidt is dat natuurlijk geen probleem,  je moet geen museum of tijdverdrijf zijn. Dat houd je namelijk niet lang vol.

 

Helaas, bekend verhaal, brand bij de buren, wij meegegaan en alles weg. Dat is nu inmiddels 6 jaar geleden en sindsdien verkopen we tegels op internet met alleen een magazijn. Dat magazijn is een kale loods met pallets en dozen tegels. Niet erg aantrekkelijk.  Omdat we ook opslaan voor klanten hebben we geen ruimte over om een tegelopstelling te maken. Dat heeft twee kanten. De positieve kant is dat je enorm efficiënt en kostenbesparend werkt.  Een showroom levert niet altijd op wat je er aan tijd en geld in steekt. Onderschat dat niet. Nog een positieve kant is dat je tijd hebt voor je websites en je webwinkel.

 

De negatieve kant is dat je veel aan bemonstering moet doen.  En daar gaat ook veel tijd en geld in zitten.  Mensen zijn best bereid de verzendkosten te betalen en dat is wel fijn maar daarmee ben je er nog niet.  Zie je verzameling maar eens compleet te houden en de gaten die erin geslagen worden aan te vullen middels Fedex, DHL enzovoort.  Als een fabriek steeds monsters moet klaarzetten wil ze er ook wel eens een order tegenover zien.  En als je dan na zoveel monsterorders nog geen bestelling hebt, word je redelijk chagrijnig.

 

Dus ik heb een ontmoedigingsbeleid voor wat betreft monsters. Heb ik de tegel op voorraad dan verstuur ik gratis. Heb ik ze niet dan verstuur ik ze niet.

 

Er zijn mensen die complete waslijsten opsturen voor een keuken of badkamer omdat ze onze webwinkel zo super vinden. Daar gaan we weer, was mijn oude showroom een snoepwinkel, die eigenschap is nu overgegaan op mijn webwinkel.  De druk om weer wat te gaan laten zien in een opstelling wordt groter. Vooral omdat ik veel vragen krijg van binnenhuisarchitecten. Tijdens een van mijn mindere buien liet ik er een weten geen monsters te versturen aan haar beroepsgroep omdat er nooit een order uitkwam. Toen liet ze weten dat ze mijn antwoord eerlijk vond, maar mijn houding niet zo klantvriendelijk. Daar moest ik wel even over nadenken.

 

Dus toen de volgende binnenhuisarchitecte mailde voor groene en bordeauxrode metrotegels heb ik bij elkaar geraapt wat ik had en waarvan ik dacht dat het zou passen en ze naar Amsterdam gestuurd. Tja, wat denk je. Kwam daar toch een hele leuke order uit voor George.  Eerlijkheidshalve kende ik George niet. Thuis werd gevraagd: waar ga je leveren vandaag? Ik zei naar Amsterdam, Stationsplein, bij George waar ik nog nooit van heb gehoord maar die vent heeft wel tien zaken in de stad dus misschien is het wel wat. Mijn kind viel van haar stoel want het schijnt dat elke bekende influencer in zo’n zaak gefotografeerd wil worden achter een frappucino of ander mega cool drankje. Weer wat geleerd.

 

GEORGE | Group of Amsterdam Based Restaurants