Jaarmarkt in Herkingen

Foto links van de Haarkense buutendiek is van Adrie Molenaar.  Foto rechts van de jaarmarkt is van Jan Almekinders. 


Afgelopen zaterdag met loeiheet weer zijn we flink uit onze comfortzone getreden.  Waar we normaal vanaf de computer en de telefoon de klanten te woord staan zijn we nu eens de buitenwereld ingegaan. We stonden op de jaarmarkt in Herkingen waar we een kraam hadden gehuurd voor onze webwinkel Tof Tegeltje.

 

Een selectie gemaakt van klein formaat wand- en vloertegels met wat mozaiekjes en patroontegels voor de kleur en het stond best goed. Grote tegels is teveel gesjouw met die hitte. We waren in elk geval uniek tussen de kledingstands en tassenstands waar de muffe lucht van de containers uit China je tegemoet kwam. We hadden wat snoep meegenomen om uit te delen aan de kinderen maar toen we tegenover een kraam stonden waar snoep werd verkocht hebben we de doos meteen maar weer dicht gedaan.

 

Aangezien ik zelf uit het dorp Herkingen kom was er weerzien met heel veel oude bekenden. Het was af en toe al te gezellig en had ik geen tijd voor de tegelklanten (gelukkig had ik hulp met de verkoop) al waren er ook mensen die hun hoofd omdraaiden als ze mij zagen. Tja, je kunt niet met iedereen goede vrienden zijn en er zijn mensen die het heerlijk vinden om jarenlang oude koeien van stal te halen.  Ik heb eens een klant in Brabant gehad met een grote tegelwinkel in een plaats met veel concurrentie. Omdat ik wist hoe hij werkte vroeg ik of hij wel over straat kon. Ja, met een kogelvrij vest antwoordde hij. Kijk, dan heb je toch veel verkocht dacht ik zo.

 

In elk geval hebben we veel kaartjes uitgedeeld want ons doel was uitbreiding van de naamsbekendheid van onze webwinkel Tof Tegeltje. Dat is gelukt. Nu maar afwachten of er bestellingen komen. Volgend jaar weer bij leven en welzijn? Eerst maar eens kijken of er wat revenuen volgen.

 

We hebben in elk geval wel een hele leuke dag gehad.