Tegels voor T.K.Maxx

Sinds jaren leveren wij de wandtegels voor de T.K.Maxx winkels in Duitsland en Oostenrijk en nu ook in Nederland. Hoe kom je aan zo’n contact?

 

Er was eens een architect in Duitsland die de beoogde tegel niet meer kon vinden want die was uit productie zoals zo vaak helaas. Toen was er een winkeltje in Oude Tonge die een webpagina had met een vergelijkbare tegel. Eerst gebeld waarbij mijn Louis van Gaal Duits aardig hielp. Heen en weer gemaild, monsters verstuurd en de tegel werd goedgekeurd en in het programma gezet. Ze leefden nog lang en gelukkig hoop ik van harte want het is een plezierig contact.

 

De bestellingen gaan via aannemers, tegelzetters en projectontwikkelaars. Duitsers zijn fijne klanten want ze zijn veel beleefder dan Nederlanders (sorry hoor, wie de schoen past trekke hem maar aan en wie de schoen niet past weet wel beter).  Ze betalen op tijd. Ze communiceren formeel maar correct. Daar staat tegenover dat wij altijd leveren. Altijd op tijd leveren. Ook in de zomermaanden gaat het werk altijd voor het meisje. Daarom kan ik de huidige mentaliteit van deeltijdwerk en die eindeloze vakanties en breaks niet zo goed begrijpen. We “moeten” er even tussenuit. Ja dag, eerst nog even mijn bestellingen regelen.  “Something’s gotta give” zeggen ze in de USA.

 

Toen de bestelling voor T.K.Maxx Utrecht binnen kwam wist ik dat de levering in het centrum van Utrecht een probleem zou worden. Wat in Berlijn en Wenen goed gaat, is in Nederland erg lastig. Mijn Nederlandse transporteur is niet zo van de binnensteden want grote vrachtwagens en duurt te lang. Nu hebben wij verkeerstechnisch wel een van de meest drukke landen ter wereld, veel fileleed, af en toe een kort lontje dus laat maar zitten die binnenstad. Helaas kunnen tegels niet met de pakketpost in verband met de pallets die zo’n 900 kg wegen.

 

Wij dus zelf naar Utrecht getogen, de Italiaanse aannemer had al een losplaats geregeld in verband met de “logistic nightmare”.  Ze hadden geen woord teveel gezegd want centrum Utrecht is wel next level chaos. Nooit zoveel fietsers bij elkaar gezien. Alles kriskras door elkaar.  Een wonder dat we niemand hebben aangereden. We belden de aannemer dat we er stonden en er kwam een blijmoedig Italiaans jong mens om te helpen lossen. Wij opgelucht dat we onze spullen kwijt waren.

 

Helemaal goed gegaan was het niet want een week later viel er een enorme bekeuring op de mat omdat we toch ergens gereden hadden waar dat niet mocht.  Volgende keer toch maar een transporteur opzoeken die erg goed is in stadsdistributie.

 

Over Ons | TKMaxx