De comeback van de module vloer

Je ziet ze weer verschijnen, de vloeren die bestaan uit drie of vier formaten tegels die als een puzzel in elkaar gelegd worden.  Oude tijden herleven maar ze zijn nu net even anders.

 

In het begin van onze tegeltijd verkochten we de ene module vloer na de andere. Klanten noemden ze Romaans verband en waren er helemaal weg van. Je kon blind naar de kasten lopen met de vloeren van Rex, Floorgres en de Lea Jerusalem Stone en Rainforest. Het liefst in vier formaten met behoorlijk kleur erin. Nu zijn de module vloeren van veel groter formaat en veel mooier.  

 

De tegels waren toen niet gerectificeerd dus bij de bestelling moest goed aangegeven worden dat ze met elkaar verwerkt werden en daar ging het weleens mis. Had je net één formaat van een verkeerd kaliber. Ben wel eens met een tegelzetter die midden in zo’n vloer zat, naar een groothandel in Brabant gereden om een paar dozen van de juiste maat te vinden.  Was niet heel erg want er werd flink gerekend voor het legwerk, was toch wel veel moeilijker dan een recht toe recht aan vloertje.  Zei de tegelzetter althans en wij plaagden hem weleens als hij vroeg klaar was. Niet zo lastig deze keer? 

 

De enige misser die je nu nog kunt hebben is dat er een factotum in een magazijn de verkeerde hoeveelheid dozen pakt. Het is ons overkomen, wat kun je zeggen? De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.  

  

En dan heb je de klanten die graag een Castle Stones vloer willen maar het geheel te prijzig vinden. We lopen nu niet meer naar de tegelkasten maar klikken blind de Isla Stonepit antique aan want die is qua beleving precies wat de klant voor ogen heeft. Ook niet van de goedkope maar budgettair haalbaar.

 

Bijzonder toch dat alles weer een keer terugkomt maar dan in een verbeterde vorm. Konden we dat maar van meer dingen zeggen.