De coronajaren

Eerste twee foto's van Tof Tegeltje. Laatste foto is van Geert Jan (1) ‘TOF kiekje’ van de dag: Een schilderachtig... - Trots Op Flakkee | Facebook

 


In 2019 heb ik mijn webwinkel gebouwd. Ik had wat voorraad van sierstrippen en wilde daar vanaf. Wat offertes opgevraagd om het werk uit te besteden maar dat werd wel al te duur. Denk aan zo’n zes tot achtduizend euro. Een beetje veel voor wat strippen dacht ik.  Ik begreep meteen waarom die webbedrijven in zulke mooie panden zitten en wij in een loods.

 

Dus toen ben ik zelf maar aan de slag gegaan. In gedachten bij Pippi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”.  Dat viel wel een beetje tegen maar met veel uren in de avond wanneer je niet gestoord wordt en een goede helpdesk lukte het.  

 

De naam was nog even een dingetje. House of Ceramics is te lastig. Het moest makkelijk te onthouden zijn, redelijk kort. Hier op Flakkee hebben we Tof Kiekje die regelmatig een mooie foto van Flakkee plaatsen dus ik dacht dat is ‘em, het wordt Tof Tegeltje. Kort, leuke alliteratie, makkelijk te onthouden. Ook voor mijn Vlaamse klanten. Voila.

 

Van lieverlee ging Tof Tegeltje met mij aan de haal en werden het niet alleen strippen maar veel meer. Op een gegeven moment zat ik zelfs in de heel vroege ochtenduren de pagina’s te vullen. En dan tussendoor je emails versturen waarop relaties vroegen of het wel goed ging omdat de mails vanaf de vreemdste tijdstippen binnen kwamen. Toen ben ik wat gaan minderen.

 

Inmiddels had ik voldoende voor een behoorlijk programma tegels en toen de coronapandemie begon in 2020 en we in lockdown gingen heb ik toch zoveel plezier van mijn webwinkel gehad. Stonden er rijen bij de doe-het-zelf winkels, ik stond in de rij met mijn pakketten.

 

Op het grote terrein waar we zitten met ons magazijn kon er zelfs afgehaald worden. Alle overheaddeuren open, mondkapjes op en handschoenen aan. Afstand houden was geen probleem. Leve het Flakkeese platteland.

 

Coronasteun hadden we gelukkig niet nodig. Wel zuur voor de bedrijven die helemaal niks konden doen. Hoop dat het inmiddels beter met ze gaat. Tof Tegeltje is nog in blakende gezondheid, wordt een beetje Hollands welvaren want het groeit maar door. Zo zeer zelfs dat ik een ruimte moet gaan zoeken omdat zoveel klanten het programma willen zien. Dat is toch de omgekeerde wereld? Van clicks naar bricks? Dat is nu wat goed internet met je doet.

 

https://toftegeltje.nl

Trots Op Flakkee (@trotsopflakkee) • Instagram-foto's en -video's