De patroontegelmix Cementine

Een van de best bezochte onderdelen van onze webwinkel Tof Tegeltje is die van de patroontegels. Patroontegels worden nu zo mooi geproduceerd dat ze lijken op hydraulische cementtegels. Bekend verhaal, vroeger supernep maar met de nieuwe technieken natuurgetrouw. En hoe heerlijk met alle gemakken van porselein: hard, slijtvast, krastvast, vlekt niet, makkelijk in onderhoud.

 

Iedereen die cementtegels verkoopt of verkocht kent de schaduwzijde: opletten met verwerken, goed impregneren en goed onderhouden. Met name de laatste twee zijn erg moeilijk. De helft van alle klachten die ik heb gehad gingen over cementtegels. Impregneren mislukt, toch allerlei vlekken etcetera. Dus eigenlijk geen klacht over het product maar over het onderhoud.  Men wil nu eenmaal een perfecte vloer. Met behulp van Möller Stonecare werd het opgelost maar je moest toch weer een paar keer in de auto stijgen om de vloer te bekijken.

 

Dit was even een omweg naar de Cementine van Castelvetro. Eerlijk, van de houtlook van Castelvetro hebben we vrachten verkocht. De Natura Aeque en de Woodland zijn een tijdje zo populair geweest dat de verkoop een automaatje werd. Maar van de patroontegels Cementine viel het wat tegen. Tot er een echtpaar uit de buurt van Den Helder kwam aangereden alleen maar om de voorbeeldtegels in mijn magazijn te bekijken en een echtpaar uit de buurt van de grens Noord Brabant/Limburg. De laatste vonden het te ver rijden en toen ik grapte dat ik er een dagje Zeeland van zou maken keek ik er toch  even van op dat ze echt een B&B hadden geboekt in onze mooie omgeving.

 

Dus toch maar eens gevraagd: vanwaar deze tegels? Stonden ze in de VT Wonen of zijn ze in een woonprogramma geweest? Nee hoor, niets van dat alles. Als je zoekt op Portugese tegels komt deze gelijk naar boven met een mooie foto en die deed het. C’est tout.

 

Op die Portugese tegels kom ik nog terug.